Hem / Färg / Måla inomhus

Måla inomhus

Inomhusfärg för dina små och stora projekt!

Nordsjö har ett stort sortiment av inomhusfärg för hela ditt hem och alla rums olika behov. Prata med din Nordsjö Idé & Design-butik och få råd om vilken produkt som är rätt för dig! Hitta din närmaste butik här. 

Att välja kulör

För att förstå hur olika kulörer kommer att upplevas i just ditt rum måste du ta hänsyn till flera olika saker. Rummets väderstreck och det naturliga dagsljuset påverkar intrycket, precis som hemmets egna ljuskällor. Dagsljuset i ett rum med norrläge har kallare ljus än ett rum med söderläge, och generellt är ljuset mitt på dagen kallare än mjukt morgon- och kvällsljus.

Nordsjö Visualizer

Kulören på väggarna gör stor skillnad för rummets totala utseende och känsla. Om du har svårt att välja kan appen Nordsjö Visualizer ge dig ett snabbt digitalt intryck av väggfärgen, med den kan du prova olika nyanser med mobilkameran innan du börjar måla! När du sedan har hittat rätt kulör är det bästa tipset att köpa med dig en provburk och provmåla hemma för att se att det verkligen är rätt och ser bra ut.

Nordsjö Colour Tester 

Nordsjö Colour Tester är ett smidigt verktyg med en praktisk inbyggd mini-roller och som finns i hela 49 vackra och moderna kulörer. Genom att på detta enkla sätt provmåla kulören hemma på dina egna väggar får du en bra uppfattning om slutresultatet.

Vi har valt ut en palett med 49 vackra kulörer från olika färgskalor, som passar lika bra till kök, vardagsrum och sovrum som till barnens rum. Allt från sofistikerade, sobra vita och gråskalor, mjuka pasteller och varma, harmoniska toner till mer lekfulla, starkare kulörer. Till Nordsjö Colour Tester

Våra inomhusfärger

Ambiance Xtramatt

Ge väggarna en djup och dämpad reflexfri yta som framhäver kulören. Otroligt matt, samtidigt som den tål repor och är lätt att torka av. Glans: Helmatt.

Ambiance Silkesmatt

Få en yta med ett matt och mjukt intryck. Väggarna ger en skimrande lyster och ett större djup. Avtorkningsbar och tålig väggfärg. Glans: Matt 7.

Perform+ Easy2Clean

Du har väl inte missat Nordsjö Perform+ Easy2Clean, det är en matt färg som går att tvätta av utan att den snygga ytan förstörs. Perfekt för väggen i hallen eller fondväggen bakom köksbordet, där slitaget ofta är stort. Glans: Matt 10

Ambiance SuperFinish

Ambiance Superfinish helmatt är en unik helmatt polyuretanförstärkt kvalitetsfärg med extremt bra utflytning och reptålighet. Färgen är avsedd för målning inomhus på dörrar, karmar, socklar samt rostskyddsgrundade plåt- och ståldetaljer. Glans helmatt och halvblank.

Ambiance Sky

Ambiance Sky är en helmatt vit takfärg för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, gipsskivor, glasfiberväv mm. Ambiance Sky har lång öppentid som underlättar målningen och ger helmatta skäckfria tak som lyser upp och ger en jämn och fin yta